Przene lignje Recept

Przene lignje se pripremaju sa još samo tri sastojka, naravno uz lignje. Pre samog recepta da napomenem da će Vam oduzeti vreme samo čišćenje lignji, imajte strpljenja. Proces je malo komplikovaniji ali će se isplatiti. Još jedna stvar, nemojte dugo peći lignje jer će postati žilavije a to onda ni je to.

Recept za pržene lignje se priprema na sledeći način. Potrebno je:

  • 300 grama lignji
  • 4 kašike prezli
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica soli

Lignje očistite na sledeći način: Krakove izvucite i odvojite od donjeg dela. Na krakovima se sa 2 strane nalaze oči sa crnilom, koje pažljivo treba nožićem izvaditi da crnilo ne prska na sve strane. U donjem delu kraka u sredini, nalaze se zubi. Njih treba prstom istisnuti kroz sredinu kraka. Dugačko telo lignje očistiti od prozirne kosti i bele želatinaste mase. Krakove i telo dobro isprati u nekoliko voda, dok voda ne ostane bistra.

Isprobajte još : Prelivene lignje

Krakove ostaviti u celo, a telo narezati na kolutove širine od 1 cm.Prezle, brašno i so promešati i svaki kolut posebno dobro uvaljati u tu mešavinu da bude obložen sa svih i sa unutarnje strane. Isto napraviti sa krakovima. Tako pripremljene lignje su spremne za prženje.U tiganju zagrejati ulje i lignje naglo propržiti u da budu rumene sa svih strana maksimalno 5 minuta, u poklopljenom tiganju jer prilikom prženja krakovi znaju puštati vodu i treba paziti da vas ulje ne poprska. Ja sam moju količinu liganja pekla u tri ture jer ne treba da budu zbijene u tiganju. Lignje se kratko prže jer dugim prženjem postaju žilave. Nadam se da Vam se ovo jelo svidelo, kako Vam tako i Vašim ukućanima.

Przene lignje su spremne. Možete ih služiti uz pomfrit . Prijatno i uživajte u ovom jelu.
P.S Ne zaboravite i vino, i naravno dve čaše ( po mogućnosti ).

Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *